Hur vi väljer och varför kan vi inte hitta den perfekta mannen?

“Hjälp mig att hitta en nära och kära!”, “Varför överger män och förråder mig hela tiden?”, “Hur överlever jag förräderi?”, “Min man tappade intresset för mig, hur man kan ge känslor tillbaka?” – det här är inte ens frågor utan rop av förtvivlan.

Du uppmärksammade hur mycket utrymme i informationsutrymmet som tilldelas ämnet för förhållandet mellan en man och en kvinna?

Hur man hittar en man och hur man behåller honom, hur man förblir intressant och önskvärd för honom, hur man får honom att uppfylla sina önskningar, hur man kan engagera honom i familjens angelägenheter och att uppfostra barn.

Dessa frågor förenas av ett tema: relationer med nära och kära. Och jag vill verkligen att detta förhållande ska vara riktigt uppriktigt och varmt; Jag vill lita på och få stöd och förlita mig på att en älskad alltid kommer att låna axeln när det är svårt.

Uppenbarligen är en person så ordnad att först när han känner sig älskad kan han känna sig lycklig. Och alla hans tankar och önskningar riktas just mot detta – att hitta en sådan älskad som kommer att ge den efterlängtade lycka..

Hur förtjusande den söta drömmen att någonstans finns en idealisk man som kan göra mig lycklig, du måste bara titta noga!

Du måste veta var du ska leta, och du måste veta hur man lockar – och drömmen är i fickan! Hur vi väljer och varför kan vi inte hitta den perfekta mannen?

Varför, trots brinnande lust och intensifierade ansträngningar, kan vi inte hitta vårt ideal? Och oftast – med olika män får vi samma känslor och situationer – svek, svartsjuka, känsla av beroende, besvikelse, förbittring?

“Allt, absolut varje förhållande börjar med en projektion”, säger den berömda psykoanalytikern och författaren James Hollis..

Vad är projektion och hur relaterar det till relationer mellan människor?

En projektion är en bild av en betydande person från det förflutna, som “läggs över” en annan person i nuet. Denna bild är laddad med enorm psykisk energi, och den “snedvrider” visionen om en riktig person. Med andra ord ser vi sällan riktiga människor, men mer “ger” dem de egenskaper och egenskaper, motiv och önskningar som de inte har.

De starkaste, ljusaste och mest energiskt kraftfulla bilderna, projektionerna är mor och far. Och det finns skäl till detta – det var de som en gång var barnets närmaste människor, de inkluderades i hans inre värld, han var beroende av dem.

Dessa allra första nära relationer blir senare prototyperna för alla nära relationer som en person bygger..

Och detta är inte förvånande: hur annars vet ett barn hur familjerelationer är??

Det är den inledande upplevelsen som han fick i föräldrarnas hem som han kommer att ta med sig i sitt efterföljande vuxna liv, med sin partner – man eller hustru.

Och han kommer å ena sidan att reproducera den gamla familjemodellen av relationer (till exempel kommer han att försöka tjäna kärlek, eller han kommer att vänta på svek, eller så ger han rätten att fatta beslut till sin make – vad han redan har erfarenhet med sina föräldrar), och å andra sidan kommer han att drömma att den här personen verkligen kommer att älska honom för den han är.

Och den här drömmen riktar sig faktiskt till föräldern och inte till den riktiga makan..

Vi kvinnor väljer en icke-slumpmässig partner av ett stort antal män..

Det kan tyckas att detta inte är så: “Det var han som erövrade mig, inte jag honom”, “Vi introducerades”, “Vi brukade kommunicera som vänner, och sedan började en affär.

Det verkar som om allt fungerade av sig själv, och det val som kvinnan gjorde är omärkligt. Och ändå var han det.

Om kvinnan svarade / gick med på / avgick själv till mannens uppvaktning, var det hennes val till förmån för just denna partner.

Varför hon kom överens om är nyckeln till förhållandet..

En kvinna har vissa idéer om att leva tillsammans, drömmar, där hon ser de handlingar och egenskaper hos sin partner som är önskvärda för sig själv. Oftast drömmer hon om ett skydd, en pålitlig och stark axel att luta sig på, omtänksam och kärleksfull..

Med andra ord har hon en bild av idealet. far.

Den typ av far hon drömde om när hon var tjej och som – oftast – inte fanns. Och underskottet av kärlek, omsorg, uppmärksamhet, en känsla av ens feminina attraktivitet kvar. Och detta underskott är fyllt med många känslor – varför det inte kan ignoreras! – och kräver påfyllning.

Tills detta underskott har fyllts kommer kvinnan att fortsätta söka efter en man, en annan make. Älskare, en annan älskare Det är detta underskottsbehov hos ett barn som inte kände kärlek som får honom att lida, söka, bli besviken, hoppas, drömma – om den enda som väntar, du behöver bara veta var och hur du ska leta.

Och hon söker, guidad av råd från populära publikationer, som listar – 30 platser där du kan hitta en stående man; behärskar 40 sätt att förföra och 50 fler – som alltid för att förbli önskvärd, sexig, intressant för sin man. Paradoxen är att en tjej letar efter en “ideal far” – stark, omtänksam, pålitlig, kärleksfull, men finner en “riktig far” – svag, likgiltig, på vilken det är omöjligt att lita.

Om hon letar efter en “far” som kommer att uppskatta henne, kommer hon säkert att hitta en devalverad en; drömmer om självständighet, kommer att välja en kontrollerande och klamrande.

Denna mekanism liknar sökandet efter en man som är förlorad i skogen: det verkar för honom att varje gång han väljer en ny väg, men av någon anledning återvänder han gång på gång till den plats där han befann sig förlorad.

Så i livet: det finns ett hopp att den här gången, med den här personen, äntligen kommer att bli lycklig, och i slutändan, av någon anledning, blir det samma som med andra.

De som är rädda för svek och svek är exakt vad de får, och de som drömmer om intimitet återigen kommer inte att kunna lita på och öppna sig, och kommer att fortsätta att lida av sin partners kyla och missförstånd..

Som redan nämnts “reproducerar” en kvinna det förhållande hon känner – även om det verkar för henne att hon inte vill ha det av hela sitt hjärta!

Och samtidigt kan ingen man fylla underskottet hos ett barn som bor i nästan alla kvinnor..

Han kan älska en kvinna precis som en man och inte som en far; och tillgodose hennes kvinnliga behov – att gilla, excitera, flirta.

Och han kan bli en jämställd partner och vara en allierad för en vuxen som har tillräcklig psykologisk mognad och förmågan att lita på sig själv i sitt liv..

Men inte en enda man kan kompensera utan att det påverkar sig själv vad flickan fick mindre av sina föräldrar. Detta kan inte hända inte på grund av hans känslighet och själviskhet. Detta kan inte hända för att en person är avsedd att bara leva ett liv – sitt.

Vi har inte resurser att leva för andra människor, och om någon gör det gör han det på bekostnad av sitt liv och sin energi. Ingen människa är avsedd att underlätta en annans liv, till och med en mycket kär person. Han kan naturligtvis offra sina intressen och önskemål under en längre tid, särskilt under den första perioden av förhållandet, men han kan inte förneka sig själv för länge. Och sedan kommer nedräkningen av nästa stora bummer att komma ”Han är densamma. som alla andra “.

Vad ska man göra med projektionen?

Projektion är ett mentalt fenomen som inte kan kontrolleras. Vi kan inte kontrollera våra prognoser. Överför bilden av de allra första betydelsefulla människorna till våra nära och kära, vi cialis pris apotek tar med oss ​​gamla rädslor, rädslor och misstro i nya relationer..

Vi reproducerar bokstavligen om och om igen vad vi har försökt komma ifrån mer än en gång. Och som vanligt vandrar vi i en ond cirkel utan att veta hur man kommer ut ur den.

Det enda vi verkligen kan göra är att lära oss att se våra prognoser, som vi ger andra människor om och om igen. Att se hur vi sedan befinner oss i bekanta traumatiska känslor och situationer.

Jung anmärkte en gång: “Om en person inte är medveten om det inre innehållet i hans psyk, påverkar det honom från utsidan och blir hans öde.”.

Och ändå, om en person kan “se” och vara medveten om sin projektion, har processen för dess eliminering redan börjat..

Och ju mer vi “tar” oss själva rättigheterna och ansvaret för vårt liv utan att placera det på den “ideala” mannen, desto lättare och mer produktivt blir det..

Men hur är det med kärlekens underskott som en man inte kan fylla??